Sommarskola 2020

Pågår mellan 15 juni - 10 juli

Behöriga att ansöka är elever på nationellt program som har fått betyget F, eller som riskerar att inte uppnå betyget E på en kurs, som ingår i elevens individuella studieplan. Fullständiga regler för sommarskolan finns i informationsbladet.

Elever som kan tas emot

• Inskrivna i Stockholms stads gymnasieskolor.
  • I mån av plats, elever folkbokförda i Stockholm men inskrivna i andra gymnasieskolor.
  • Elever som har bytt program och/eller skola och av den anledningen behöver läsa in en kurs kan också få gå på sommarskolan i mån av plats.

Planerat kursutbud 2020

Fysik 1a Kemi 1
Biologi 1 Naturkunskap 1b
Matematik 1a Matematik 1b
Matematik 1c Matematik 2b
Matematik 2c Matematik 3c
Matematik 4
Historia 1b Samhällskunskap 1b
Svenska 1 Svenska 2
Svenska som andraspråk 1 Svenska som andraspråk 2
Engelska 5 Engelska 6

Information om sommarskola

Anmälan till sommarskolan görs enbart av elevens SYV/skolledning vid ordinarie skola

Skolornas sista anmälningsdag är 15 maj 2020. Reservantagning och avanmälan 29 maj 2020.
Observera att elevens skola kan ha tidigare sista anmälningsdatum.

Antagna elever meddelas via SMS och e-post, detta förutsätter korrekt ifyllda uppgifter i excelfilen.

Anmälan (Elevens SYV/skolledning fyller i här, ej för elev)

Information till SYV/Skolledning kring anmälningsförfarandet skickas separat till gymnasieskolorna.

Vid ytterligare frågor kontakta Carina Petit Dit Dariel, administratör Sommarskolan 2020.
E-post: Sommarskola.Thn@Edu.Stockholm.se