Designtävling – vinnarna är korade!

Inkluderande mötesplatser i fokus när Ikano Bostad och Funktionsrätt Sverige ordnar tävling för eleverna som går Teknikprogrammet, Design och produktutveckling i åk 3.

Hur ska en plats utformas för att den ska vara tillgänglig för alla? Och hur kan inkludering skapas genom universell utformning? Det har elever på Thorildsplans gymnasium utforskat i en tävling som Ikano Bostad arrangerat i samverkan med Funktionsrätt Sverige inom ramen för projektet Rätt från början.
– Eleverna har lärt sig mycket om hur man ska utforma design för att inkludera så många som möjligt. Tävlingen har skapat motivation och engagemang men också gett en möjlighet för eleverna att börja tänka på hur många små saker, som sitthöjder och handtag, kan skapa stor skillnad. Det är så här jag som lärare vill arbeta för att skapa värderingar för en hållbar utveckling, säger Gunvor Plougsgaard Sundholm, förstelärare och lärare inom Bild och Design ämnen på Thorildsplans gymnasium.