Arkitektureleverna designade utomhusmöbler till strandpromenad

Teknik miljö- och samhällsbyggarinriktningen har sedan närmare 10 år ett inspirerande samarbete  med Trafikkontoret i Staden.  I år har det resulterat i att våra elever har fått se sina idéer och  förslag realiseras vid Strandpromenaden vid Farstabadet.

Måndagen den 10 juni inviges Utomhusmöbler och delar av  Magelungens strandpromenad under festliga former. Trafikborgarrådet Daniel Helldén klippte bandet. Farsta stadsdelsförvaltning tillsammans med trafikkontoret genomför projektet som är en del i Grönare Stockholm.

Grönare Stockholm är en särskild satsning inom Stockholms stad för att utveckla stadens parker och naturområden för att göra dem mer tillgängliga och trivsamma. Målet är att det ska bli naturligt att röra sig mellan olika stadsdelar, besöka  nya platser och skapa nya mötespunkter. Parker, gångstråk och torg förnyas, förbättras och rustas upp.

Satsningen pågår under 2017-2021.