TE17D i Berlin

TE17D från designinriktningen på teknikprogrammet har besökt Berlin.

Med stort engagemang och gott humör har eleverna studerat flera aspekter av denna spännande stad.

Huvuduppgiften var att studera målgrupper och deras behov på några centrala platser och att med hjälp av intervjuer undersöka Berlinarnas inställning till några aktuella samhällsfrågor. Resultaten kommer eleverna att fortsätta arbeta med under våren.

Förutom detta hann eleverna en hel del. De höll i varsin guidning av en historisk plats. På Alexanderplats åkte de 204 meter upp i TV-tornet, Berliner Fernsehturm, med utsikt över hela staden. De besökte riksdagshuset där de fick en genomgång av det tyska politiska systemet och gick upp i glaskupolen. Vid minnesparken för muren (Die Gedenkstätte Berliner Mauer) studerade de händelserna och delningen av Berlin efter kriget. De hann även med konstmuseet Hamburger Bahnhof.

Stort tack till TE17D för exemplariskt uppträdande och en mycket trevlig studieresa!”