Naturvetare i Spanien

Förra veckan 15-19 okt var trettionio elever och fyra lärare från Naturvetenskapsprogrammet på Thorildsplans gymnasium på besök i Torrevieja och Alicante i Spanien. Resan är ett årligen återkommande inslag och är fokuserad på miljö och hållbar utveckling.

Schemat var fullspäckat med bland annat stadsvandringar i närmiljön, naturvetenskapliga experiment samt fågelskådning i naturparken La Mata och besök på en lokal skola.

Vi besökte den katolska skolan ”La Purisima” där våra elever genomförde en labb med solceller samt förde samtal om hållbar utveckling och kulturella skillnader mellan Sverige och Spanien.

En annan intressant punkt på schemat var besöket i Alicante där vi bland annat besökte den gamla borgen Santa Barbara samt Volvo Ocean Race-museet i vilket vi sannerligen fick lära oss ett och annat om vindkraft.

Schemat var som sagt tämligen fullspäckat och ovanstående är några exempel på allt vad vi gjorde under vårt besök i Spanien. Vädret var väldigt fint och vart vi än kom så blev vi mottagna med öppna armar.

Det var en mycket rolig, lyckad och lärorik resa!