Naturvetenskapsprogrammet

Poängplan Natur

Kunskap om hur allt hänger ihop

Naturvetenskap handlar om att förstå hur allt runt omkring oss är uppbyggt.
Hur världen ser ut på partikelnivå, hur kemiska ämnen reagerar med varandra och hur människokroppen fungerar.
Genom att skaffa oss kunskap om människor, djur och natur kan vi också hitta nya sätt att bemöta de utmaningar vi står inför – som klimatförändringar, olika sjukdomar och den växande befolkningsmängden.
Men för att vi ska kunna göra det behövs fler naturvetare. Behovet i hela världen är redan stort och väntas fortsätta växa under kommande år.

Genom att välja naturvetenskapsprogrammet öppnar du upp för en karriär inom en mängd olika områden, och kan till exempel läsa vidare till läkare, kemisk, biomedicinsk analytiker eller arkeolog.

Naturprogrammet passar dig som är nyfiken på biologi, fysik och kemi och som gillar att experimentera dig till kunskap. Din utbildning leds av engagerade lärare som är välutbildade och erfarna inom sina områden.
Efter programmet är du förberedd för ett brett urval av högskolestudier.

• Ämnesövergripande projekt i alla årskurser
• Exkursioner och fältarbete
• Utveckling av din förmåga att uttrycka dig, argumentera och tänka kritiskt
• Undervisning i moderna och välutrustade laborationssalar
• Träningslära där fysisk aktivitet och teoretisk kunskap om träning kombineras

Grand Prix på Nalen

Tisdag 29 nov var TT15A, NA15A och NA15B på den sprakande finalen i Forskar Grand Prix på anrika Nalen.

Boktitelpoesi

NA15A och TS15A inledde terminen med en kreativ övning i svenska. Uppgiften gick ut på att skapa sin egen boktitelpoesi på tema sommar. Kreativiten flödande i skolans bibliotek. Här ser ni de två vinnande bidragen från respektive klass.

Studieresa till Spanien med NA14A och B

En vecka i mitten av oktober åkte våra elever i klass NA14A och B till Torrevieja i Spanien med projektet "Hållbar utveckling". Här visas några bilder från resan.