Läsdagen, årets händelse

Det var en fullspäckad dag den 22/10 när vi på skolan hade Läsdagen för våra alla våra klasser i årskurs ett. Det fanns en mängd  olika aktiviteter som pågick samtidigt. Eleverna gick på workshops av de inbjudna författarna Gunnar Ardelius, Åsa Anderberg Strollo, Maja-Maria Henriksson och Björn af Kleen vid två olika tillfällen under dagen och Stephan Mendel-Enk höll två storförläsningar i Stora aulan för våra elever. Vi bjöd även in Samuel Branting som pratade om research och användandet av hemsidan Stockholmskällan och Einar Spetz höll en Wikipediastuga. Som sista punkt fick alla elever först se pjäsen "Jag ringer mina bröder" av Jonas Hassen Khemiri för att sedan klassvis gemensamt diskutera den. Vi började programmet vid 8.30 på förmiddagen och slutade inte förrän vid 15.30 på eftermiddagen. Det blev således ett fullspäckat program för våra nya elever med både författarbesök, andra inbjudna föreläsare, skapande uppgifter med lärarna och efterarbete av pjäsen för våra elever.

En lyckad dag!