Ekonomi

Är du nyfiken på att starta och driva ett UF-företag eller vill du lära dig mer om internationell ekonomi?

Ekonomiprogrammet passar dig som är intresserad av företagande och globaliseringsfrågor och som gillar att driva idéer och tänka kreativt, både enskilt och i grupp.

Dagens arbetsliv efterfrågar engagerade och kreativa problemlösare med breda kunskaper. Därför är vår pedagogiska grundidé att dina kunskaper och kompetenser utvecklas bäst i
interaktion med verkligheten genom entreprenörskap och kreativt lärande. I ämnesövergripande projekt och genom studiebesök och företagskontakter i Sverige och utomlands har du i årskurs tre förvärvat de spetskompetenser du behöver för att vara väl förberedd för högskola och näringsliv.

Diplomerad gymnasieekonom

På Thorildsplans gymnasium har du möjlighet att bli diplomerad gymnasieekonom. Diplomeringen gör dig mer förberedd för högskolestudier samt mer attraktiv på arbetsmarknaden.

Internationalisering

Du får i årskurs två möjlighet att besöka internationella företag, institutioner och organisationer utomlands.

Meritpoäng

Du läser Engelska 7 som ger meritpoäng för fortsatta studier på högskola och universitet.

Din framtid

Du planerar din framtid med hjälp av inspiratörer från My Dream Now. På våra arbetsmarknadsdagar träffar du representanter från företag, högskolor och universitet som vägleder dig inför kommande yrkesval.